30. April 2014

Tegnebøkene utvikler seg fra uke til uke. Å bla i disse ”samtaler uten ord” vekker nysgjerrighet; hva har den som tegnet fortalt her? I sammen handler i stor grad om å skape i sammen på tvers av ulike erfaringer, ulik alder osv. For meg (og kanskje også Agnete?) – som sitter mye for oss selv når vi lager musikk og bilder – er I sammen en anledning til å høste erfaringer med kollektive skapende prosesser. Ikke bare jobber Agnete og jeg mye sammen nå, men alle på I sammen skaper i et felleskap. Derav navnet ”felleskap”, det oppstår når vi skaper noe som er felles.

Jeg er veldig gla for de fine tilbakemeldingene på ”Helenes sang” som er lagd på grunnlag av en av bøkene, og samtale med tegnerne. Nå er to sanger til skapt på samme vis. Den ene tror jeg kommer til å hete ”Tonjes perlekjede” (den har en lyrisk karakter som Helenes sang) og den andre ”Høvdingen og kalifen på Nilen” (som er ganske sprø!). Høvdingen og Kalifen er ikke helt klar ennå. Jeg vil snakke med tegnerne en gang til før vi legger disse to ut på bloggen. Jeg setter veldig pris på å kunne høste erfaringer med kollektive skapende prosesser sammen med dere.

I sammen er en rekke uforutsigbare hendelser. Vi samles for et samvær om kunstneriske prosesser som Agnete og jeg initierer, men så er det mye opp til oss i felleskap hvordan det folder seg ut. Nå har vi imidlertid høstet så mange erfaringer at det peker seg ut noen områder som vi kan fokusere på når vi skal ha avslutningsfest midt i juni. Det vi har jobbet med av musikk, tegninger og farger skal oppsummeres i et felles uttrykk. For musikkens del er materiale vi kan bidra med

  • Klangstykke med stemmer og instrumenter (som vi har høster erfaringer med, også sist gang)
  • Rytmisk og melodisk musikkstykke (som vi skal jobbe med neste gang)
  • Sangene til I sammen tegnebøkene
  • Regler: ”Mister stille”
  • Flerstemte sanger, kanskje med bevegelser og dans (velge blant ”Coca cola”, ”Farfars frokost” og ”Om-tja-tja”?)

Vi ses!

Tony

 

2 tanker om “30. April 2014

  1. Kristin

    Så flott prosjekt! Heldigfe barn i Høvåg:-) Jeg har skrevet om det på Kristiansandsbarnehagen sin blogg etter tips fra Tony Valberg. Lykke til videre!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s