2. April 2014

Nå som vi er omtrent halvveis i I sammen bestemte vi å bruke en onsdag hvor voksne kunne oppsummere erfaringene så langt. Vi samtalte også om veien videre. Agnete og jeg fortalte (og viste og sang) også noe som lå oss på sterkt hjertet, nemlig spennet i kunsten mellom det konkrete og det abstrakte. Vi snakket også en god del om hvorledes det ble stadig tydeligere at I sammen ikke var et fritidstilbud til barna – slik mange hadde tenkt i begynnelsen – men et kunstprosjekt hvor alt vi gjorde,  gjorde voksene og barn i sammen (derav navnet). Det materialet vi forbereder, det vi produserer i sammen fra hvert vårt ståsted og de målene vi setter oss er ment å overskride grensene mellom kunst og hverdagsliv, voksenes og barns skaperkraft. Det er ment å utfordre utdaterte forestillinger om hvem som har tilgang til kunstens skapende moment, som vi har formulert det tidligere.

Vi kom også frem til

  • den åpne I sammen-avslutningsfester forberedelses lørdag 14 juni, og selve festen med visninger søndag 15. Merk dagene allerede nå, så alle kan være til stede med det vi skal vise.
  • Visningen på Kristiansand Kunsthall blir til høsten 2014.
  • Det gjelder samme regler i herredshuset på I sammen som ellers. Det innebærer også å unngå løping.
  • Noen barn øver inn noen av reglene vi bruker og det legges ut på bloggen.

Jeg har for første gang fått sett gjennom I sammen-tegnebøkene som går mellom familiene. Det var utrolig gøy, så mange fine ting, jeg lot meg imponere og inspirere! Familiene som har tegnebok 1 hadde mange tegninger som bar bud om vår og sommer. Akkurat denne boken hadde jeg fått sett litt i før, og snakket med tegnerne, så jeg hadde kanskje begynt å tenke på en sang i underbevisstheten. I alle fall har jeg en sang ferdig  til denne boken nå. Sangen heterHelenes sang (dersom du ikke synes det er for flaut, Helene), for hun er en av de som har bidratt med tegninger. Nå skal jeg legge ut A) en filmsnutt der jeg synger sangen, B) en annen snutt med bare melodien + en annen stemme som alle skal lære. Filmsnutten der jeg synger sangen ligger på bloggen. Resten ligger under kategorien «Sanger, regler og lyd». Der ligger også teksten. Vi synger den til onsdag!

Tony 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s