Maleverksted: 12. Mars 2014

Varme siden av fargesirkelen

Farger fra annenetasje

Onsdag den 12.3 var en anderledes dag enn alle de foregående isammenkveldene. Vi var ikke helt sammen  – vi var delvis adskilt i fire grupper. Som et lite unntak valgte vi, Tony og jeg, å gjøre det på denne måten, både for å kunne få til en mer direkte og forhåpentligvis bedre formidling av noe faglige, men også fordi vi rett og slett er så mange, og det derfor hadde en helt praktisk grunn. Herredshuset har to etasjer. Vi lagde oss et maleverksted i annenetasje, og jeg fikk god assistenthjelp fra to Høvåg-malekursdamer. (Takk til Ingjerd og Helga!)

Formålet for det arbeidet vi gjør i maleverkstedet, er å få til et så stort fargearsenal som mulig  –  så mange forskjellige «fargeflak» vi kan klare, før vi setter i gang det store felles collagearbeidet, som kommer senere. Vi bruker  akrylmaling på papir. Familiegruppene denne onsdagen tok for seg den varme siden av fargesirkelen, og prøvde å blande så mye forskjellige nyanser som mulig innenfor spekteret: gult-orange-rødt-fiolett. Vi snakker om begreper som valør, ren/brukket farge, temperatur, osv. Det ble en ganske grisete og kaospreget seanse kanskje, men fin og morsom også! Og vi sitter igjen med veldig mange og fine fargeflak! Det lover godt.

Jeg må også nevne den store sakte isammentegningen. Dette arbeidet gikk sin gang i storsalen. Alle vet hva de har å gjøre… Det gir en tydelig her-og-nå-opplevelse for samtlige deltagere, både små og store, tror jeg.  Som et avtrykk av alle samlingene, avspeiles dette på et vis i tegningen i bloggen, og det er veldig interessant å følge med på hvordan den vokser og utvikler seg. Tegningen er fin!

Agnete

Her kan du lese litt om den tolvdelte fargesirkelen: trykk her

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Fra gult til rødfiolett12.3 kopi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s