26. Februar 2014

Denne gangen blir det et lite brudd med bloggredaktør Maritas fortellerstemme. Marita lå med influensa sist, og nå er det jo også like før termin for henne, så Agnete og jeg kommer sikkert til å la høre fra oss på bloggen. Agnete er i Oslo og i full sving med å forberede utstilling, så denne uken fører jeg pennen.

Det er bemerkelsesverdig hvordan vi blir mer trente sangere. Jeg var lettet og glad etter første møte mellom bare oss voksne hvor vi ganske lett sang trestemt (Coca Cola). Men nå synger ungene også, alle sammen tror jeg. Sikkert mye fordi sangene synges i barnehagen også. Og alle (bortsett kanskje fra meg av og til) kan tekstene. Jeg kom jo ut av Mister Stille sist!

På denne samlingen sang vi en sang jeg går å pønsker på. Jeg hadde ikke (og har fortsatt ikke) noe tekst, bare et trestemt sangkomp til refreng klart, og vi øvde det jo inn ganske lett (Om tjatttja om tja, a tja tja ompatja.) Men så hendte det noe jeg synes var viktig. Ungene kastet seg inn i ringen og danset og sang. Det var jeg ikke forberedt på, og det var nydelig! Jeg så at vi voksne også merket oss dette øyeblikket. For meg er slikt sentralt for hva I sammen kan være, erfaringer med skapende felleskap som vi ellers ikke har tilgang til. Det minner om det filosofen Friedrich Schiller skrev på slutten av 1700-tallet: Mennesket leker bare når det i ordets fulle forstand er menneske, og det er bare helt menneske når det leker” . Takk til dere som bidro!

Og så jobbet vi videre med såkalte vokale clustere, altså stemmeklang. Jeg har arbeidet med slike clustere tidligere, men synes de klangene vi lager er uredde og likefremme. Men samtidig er det selvfølgelig fremmedartet. Hva skal det bli? Er det musikk når det ikke er en melodi eller en rytme? Vel, det er i hvert fall skapt fantastisk musikk med slike clustere. Hør for eksempel på YouTube:

http://www.youtube.com/watch?v=mIcO8fPspP0

Ellers arbeidet vi videre med En stor sakte tegning. Vi har lenge arbeidet på en utgave i sort/hvitt, men de to siste gangene har vi brukt rødt, grønt og blått.

Takk til Mette som lagde nydelig grønnsakssuppe mens jeg smørte snitter og Agnete dekket!

Tony

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s